Heti érdekességek 4.

Minden felületet érintõképernyõvé változtatna a Microsoft

A cég kutatócsapata által kitalált OmniTouch nevû technológia egy apró lézerprojektorral és egy gomb méretû kamerával fog mûködni, és minden sík felületbõl képernyõt csinál.

Öt évre növeli az Ubuntu LTS Desktop kiadások támogatását a Canonical

Az Ubuntu “Long Term Support” – röviden “LTS” – címkével ellátott kiadásai, például az Ubuntu 8.04 LTS, vagy a 10.04 LTS hosszabb támogatási periódussal rendelkeznek, mint a nem LTS kiadások. Az Ubuntu normál kiadásaival a felhasználók desktopon és szerveren is egyaránt 18 hónapnyi támogatással számolhatnak. Ezzel szemben az LTS kiadásoknál eddig desktopon 3, míg szerveren 5 év támogatással lehetett számolni:

Ubuntu LTS #1

LibreOffice Coming To iOS, Android & The Web

The LibreOffice media team has passed along some new information about what was revealed at this week’s LibreOffice conference. At the Paris conference, experimental versions of LibreOffice for iOS, Android, and for web-browsers were revealed.

Google Galaxy Nexus és az Android Ice Cream Sandwich hivatalos részletek

Jobs halála miatt a Google és a Samsung elhalasztotta a Google Galaxy Nexus és az Android Ice Cream Sandwich hivatalos bemutatóját október 11-ről október 19-re. Az eredetileg San Diego-ba tervezett rendezvény átkerült Hong-Kong-ba. Voltak szerencsések, akik részt vehettek a rendezvényen, a helyszínről számolhattak be a bejelentésről és kézbe vehették a Galaxy Nexus-t (Nexus Prime helyett ez lett a hivatalos neve)

5 Great IDEs to Start Coding in the Cloud

In this roundup, we will review some online Integrated Development Environments (IDEs) which are great examples of cloud programming. These solutions can [nearly] replace your desktop IDEs and code editors.

Eclipse Orion

Edit code in HTML web browser.

Tizen, a New Open Source Mobile OS Developed by Intel and Samsung

Intel is dropping MeeGo and joining forces with Samsung to create Tizen, a new mobile OS based on HTML5 and emerging web technologies.

Dawn Foster, MeeGo Community Manager, has announced the creation of a new open source project called Tizen, intended to build a new operating system for smartphones, tablets, netbooks, handsets, smart TVs, and car infotainment systems. Tizen will be a Linux-based OS hosted by the Linux Mobile (LiMo) Foundation and governed by a Technical Steering Group led by Intel and Samsun

Posted on 2011. október 16, in Heti érdekességek. Bookmark the permalink. 2 hozzászólás.

  1. Sajnos a Libre Officenak a működés terén kellene kicsit iparkodnia, mert jelenleg egy Windowos verzió által szerkesztett fájlt sem tudja egy Linuxos verzió 100%-osan megnyitni.

    • Ez valóban elképzelhető, viszont a szakdolgozatomat gond nélkül össze tudtam rakni vele, úgy hogy semmilyen problémát nem találtam benne. Talán csak a bibliográfiával voltak kisebb gondok. Szóval lehet, hogy a kompatibilitás nem 100%-os, viszont önmagában egy használható szoftver.
      Egyébként már régóta várok rá, hogy a felülete megújuljon, kicsit már elavultak ezek a Toolbar-ok.

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .