Heti érdekességek 2

Az Apple bejelentette az iPhone 4S-t (volt: Folyik az Apple “Let’s Talk iPhone” rendezvénye)

Ottani idő szerint délelőtt 10 órakor, helyi idő szerint este 7-kor kezdődött az Apple korábban beharangozott “Let’s Talk iPhone” rendezvénye. Az eseményt Tim Cook, az Apple új vezérigazgatója nyitotta meg. Beszélt a Kínában, Hong-Kongban és Sanghajban frissen megnyitott üzletekről. A Mac OS X “Lion” felhasználói fogadtatásáról. A Mac platform növekedéséről. Az eladott iOS eszközök számáról. De ez feltehetően csak keveseket érdekel, mert az emberek az iPhone miatt jöttek… A lényeg, hogy október 12-én érkezik az iOS 5. És jön az új iPhone, az iPhone 4S.

 

 

 

Megjelent a Full Circle Magazin 51. számának magyar fordítása!

A fordítócsapat örömmel jelenti be, hogy elkészült a Full Circle Magazin 51. számának magyar fordítása.

 

 

 

 

A Red Hat megvásárolta a Glustert

A Gluster, Inc. a felhőket kiszolgáló tárhely ipar legelterjedtebb nyílt forráskódú megoldását nyújtotta, szoftver alapú, közönséges hardveren futó elosztott fájlrendszerével és rá épülő virtualizált egységgel.

 

Quarter Million Kindle Fire Devices sold in first 5 days (leak)

Kindle Fire seems to have had a very successful launch. According to screenshots leaked by Amazon.com employee to Cult Of Andoid website, 254,074 devices has been preordered from Amazon.com. This means that rougly 2,100 Kindle Fire devices have been ordered every hour on average. This translates to Kindle Fire being ordered slightly more often than every other second.

 

 

 

 

 

 

 

Egy vagyont költ a Google YouTube-os csatornákra

Lapértesülések szerint százmillió dollárt, vagyis mintegy 22 milliárd forintnak megfelelő összeget fordít a Google a YouTube videomegosztón megjelenő tartalmak finanszírozására A videomegosztón nemsokára a hagyományos kábeltévével rivalizáló, professzionális csatornák indulnak a Wall Street Journal amerikai üzleti lap szerint.

 
 
 
 

Jövő hét kedden mutatkozhat be a Nexus Prime és az Android 4.0

A Samsung a fenti teaser-t adta ki tegnapelőtt. A Samsung Galaxy Nexus (vagy “Nexus Prime”) a várakozások szerint a Google első Android 4.0-t (kódnevén “Ice Cream Sandwich”) futtató telefonja lesz. A Samsung gyártja. A telefon 2011. október 11-én, kedden kerülhet bemutatásra San Diego-ban, a Samsung “Unpacked” rendezvényén

 

 

Chrome Remote Desktop BETA

“Távoli támogatás a Chrome-ban.” A Chrome Remote Desktop egy jelenleg BETA állapotban tesztelhető bővítmény Google Chrome (és Chromium) böngészőkhöz. Segítségével az egyik számítógép felhasználója átveheti a távoli számítógép felett az irányítást távoli asztal, Join.me stb. megoldásokhoz hasonlóan.

 

 

 

Az Ubuntu-t választotta a HP publikus cloud-jának vezető host és guest operációs rendszerévé

Fontos mérföldkő ez az Ubuntu mögött álló Canonical számára, hiszen referencia operációs rendszere lehet a világ egyik leendő legnagyobb publikus cloud-jának. A héten Bostonban megtartott OpenStack Conference rendezvényen Jane Silber, a Canonical vezérigazgatója bejelentette, hogy a Hewlett-Packard publikus cloud-jának vezető host és guest operációs rendszerévé az Ubuntu-t választotta. A HP szeptemberben jelentette be, hogy elindult az OpenStack-alapú publikus cloud-jának privát bétatesztje. Az OpenStack egy nyílt forrású cloud computing projekt, amelyet 2010 nyarán indított útnak a Rackspace Cloud és a NASA. Azóta 100+ cég – köztük a Citrix Systems, Dell, AMD, Intel, Canonical, HP, Cisco – csatlakozott a projekthez.

 

 

October Magazine: Scala, distributed agile, lightsabers, rubber bands, and a macaroni box

October Magazine: Scala, distributed agile, lightsabers, rubber bands, and a macaroni box. Free to download and share.

 

 

 

 

 

 

Ubuntu 12.04 Named Precise Pangolin

Ubuntu founder Mark Shuttleworth has announced that the codename for Ubuntu 12.04 will be ‘Precise Pangolin‘.

 

 

 

És egy kiemelt téma, amit Kápinak külön ajánlok a futó projekthez:

Apache Cassandra

The Apache Cassandra Project develops a highly scalable second-generation distributed database, bringing together Dynamo’s fully distributed design and Bigtable’s ColumnFamily-based data model.

Cassandra is in use at Digg, Facebook, Twitter, Reddit, Rackspace, Cloudkick, Cisco, SimpleGeo, Ooyala, OpenX, and more companies that have large, active data sets. The largest production cluster has over 100 TB of data in over 150 machines.

 

Reklámok

Posted on 2011. október 3, in Heti érdekességek. Bookmark the permalink. Hozzászólás.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: